top of page

Slalomresa till Ruka

Uppdaterat: 5 jan. 2021

I början på december 2020 åkte vi på 6 personer, 3 vuxna och 3 barn, iväg med splitternya friktionsdäck till Ruka. Vi körde dit på torsdagen och åkte rakt till Iisakki village, en liten mysig camping ca. 4 km från slalombacken. Såhär i coronatider var det riktigt skönt att campingen och stugbyn var tom och vi hade hela servicebyggnaden för oss själva.

Fredag morgon kokade jag kaffe på gasspisen och det doftade OCH smakade guddomligt. Vi hade ljusstake med och det var supermysigt i husbilen. Det var varmt och skönt, frukosten smakade för alla och ute var det 30 cm snö och helt vitt.

Efter frukost drog vi till backen och åkte slalom hela dagen. Husbilen var parkerad på slalombackens parkering och ibland åkte vi dit för att hämta lite snacks eller byta sockor.


Fredag kväll blev det att koka mat i husbilen, pyttipanna med grönsaker och kaffe och pepparkakor till efterrätt. Efter maten var alla riktigt nöjda med att bara ligga och se på film, från tv.n i husbilen. Vi hade inga DVD skivor med utan kopplade i TV:n via dator.


Nätterna sov vi föräldrar uppe i dubbelsängen (i alkoven längst fram), två barn sov i den bäddbara sängen vid 4-personers bordet och ett barn och en vuxen sov i högsängarna längst bak. Vi rymdes riktigt bra och bara man hade på rätt temperatur, så att det inte blev för varmt uppe i alkoven och inte för kallt där i mitten av bilen så sov alla riktigt skönt. Vi märkte att man inte ska ha saker framför ventilerna under soffan, så att varmluften inte slipper att komma ut där.


Lördag samma program som fredagen och söndag morgon åkte vi via Rukahusky Eräsusi hemåt till Småbönders. Resan fick 9 poäng, bara vi inte sku ha dragit in så mycket snö i husbilen under skorna, eller haft mera sockor med oss, så hade resan fått 10 poäng :)50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page